樂古Nakuz

標題: 天王+神獸組合2選1 [打印本頁]

作者: ~如果~    時間: 13-5-2016 03:09
標題: 天王+神獸組合2選1
前設為陣中有祝斧 獨弓台男  神獸有武  
你地點揀?原因?

我個人就認為持國天王扣法抗+燒傷又大範圍 配玄武開技當半隻多聞龜
但又覺得多聞即放龜再出技直接打比較方便  全智又多MP 配朱雀一樣扣抗  
不過未用過,只係睇過片

其實係我想合隻天王   但仲1516 幫手比D意見
而又唔想等虎龍天   (早轉早享受,遲轉更有福 )
作者: arhoronald    時間: 13-5-2016 03:25
兩個都揀唔落手 天王配一隻凶實際好多,雖然係貴
作者: ychych00    時間: 13-5-2016 03:30
何不多聞+玄武....雙龜雙反
作者: 小妍~    時間: 13-5-2016 06:53
有天王做打手基本都唔洗朱雀/龜 , 最多都係加條龍打天。

如果加哂10龜反傷,亦唔需要再用龜.. 哂時間多餘..

以上為個人意見, btw 真係揀唔落。
作者: foolruner    時間: 13-5-2016 09:04
龜天王+龍

龜太廢
作者: chris001409    時間: 13-5-2016 12:40
支持龜天
作者: ~如果~    時間: 13-5-2016 13:19
魔界幻龍 發表於 13-5-2016 12:49
10反全血龜天+馬 最谷戰

不過如果得上面2個選擇

不過好多人都話多聞清怪唔夠快
本身我又有猴王祝斧個D頂天
打天又唔想曬左隻無想全力花3
所以先會考慮雀天+龜呢個組合
作者: ~如果~    時間: 13-5-2016 13:45
小妍~ 發表於 13-5-2016 06:53
有天王做打手基本都唔洗朱雀/龜 , 最多都係加條龍打天。

如果加哂10龜反傷,亦唔需要再用龜.. 哂時間多餘 ...

為左打天我整左隻花3+哈奴曼  唔知夠唔夠
雀天+龜係因為龜可以全血谷戰之餘可以頂下唔洗點禁(感覺好過合白虎)
個陣冇大範圍技我驚清唔曬而又頂唔住  
所以考慮左多聞+雀希望清快D
我個人都幾鍾意龜天 不過驚清怪方面唔及馬好用

作者: foolruner    時間: 13-5-2016 14:11
~如果~ 發表於 13-5-2016 13:19
不過好多人都話多聞清怪唔夠快
本身我又有猴王祝斧個D頂天
打天又唔想曬左隻無想全力花3

無論選火天王還是水天王,都不會配龜

打地的話天王夠用,你所考慮的,就是打天

如果你為了不浪費一隻差的花3,選合一隻更差的龜,用來彰顯花3很強
而不選擇較好的龍,我也無法阻止你
作者: foolruner    時間: 13-5-2016 14:14
~如果~ 發表於 13-5-2016 13:45
為左打天我整左隻花3+哈奴曼  唔知夠唔夠
雀天+龜係因為龜可以全血谷戰之餘可以頂下唔洗點禁(感覺好過 ...

花3我試過,不夠用

至於花3+helloslow打天是否夠用,打天永遠不夠快的,畢竟惡龍有70M血

火天水天不知道哪一隻較好,但肯定的是,水天王比馬強很多
作者: ~如果~    時間: 13-5-2016 15:09
魔界幻龍 發表於 13-5-2016 13:56
6月尾都出新版資料
唔差在再多陣

冇咁既耐性  我覺得呢兩隻天王都唔算好差姐
當然到時+體天王應該係最好最多人合  不過都要睇埋武器技個D  
作者: foolruner    時間: 13-5-2016 17:17
~如果~ 發表於 13-5-2016 15:09
冇咁既耐性  我覺得呢兩隻天王都唔算好差姐
當然到時+體天王應該係最好最多人合  不過都要睇埋武器 ...

想要耐性,告訴你一個消息

水天王智越高,威力越大,而且每點智都明顯提升威力

你馬250才合天王吧
作者: ~如果~    時間: 13-5-2016 23:02
foolruner 發表於 13-5-2016 17:17
想要耐性,告訴你一個消息

水天王智越高,威力越大,而且每點智都明顯提升威力

係,隻馬未250既話 冇咩諗合天王 不過250左,正都係升先諗玩天王 而且升lv條隱都唔係經常有 亦怕遲早升到厭 一個完成左既兵陣同未完成又差好遠 所以早轉早享受
作者: ~如果~    時間: 13-5-2016 23:24
魔界幻龍 發表於 13-5-2016 18:28
花3係大力過龍
青龍係無限魔哥到威少少

我玩緊1萬mp燕2 暫時用猴王+花3 做任打天怪都仲應付到
只係天怪打多隊行太快唔係咁好打/出野頂
唔係做任打某d料都唔會掂
作者: 晴妹    時間: 13-5-2016 23:35
依加冇人用玄頂怪啦
祝斧 頂哂  天王+雀
合多隻馬等 虎龍天王..
作者: ~如果~    時間: 14-5-2016 00:01
晴妹 發表於 13-5-2016 23:35
依加冇人用玄頂怪啦
祝斧 頂哂  天王+雀
合多隻馬等 虎龍天王..

天王最多1隻 合多隻馬都無補於事 又貴
就算有多張神獸符都要貼錢養馬咪搞
諗住玩多隻玄開技反下怪做下輔助谷下戰咁  
反正又唔可以同時控到幾隻主力打  整多隻頂輔助或者更好(兵唔死已經好好 )
亦都諗唔到仲有咩好整  凶獸合怪自問玩唔起  
另外頂怪既野 打越多隊越頂越好  好驚一入場就死幾隻(我有隻印狐未到225LV 成日死) 有女忍天使都未必頂到多隊
作者: foolruner    時間: 14-5-2016 09:18
~如果~ 發表於 13-5-2016 23:02
係,隻馬未250既話 冇咩諗合天王 不過250左,正都係升先諗玩天王 而且升lv條隱都唔係經常有 亦怕遲 ...

不會,肯升的話一天之內你的水天王就可以比馬強(單隊)
因為上奇海已經好強,尤其你1萬MP燕2
不用擔心虛弱期
作者: chris001409    時間: 14-5-2016 10:27
其實龜天王唔會點全龜,我巳經哂左20億試過哂兩邊,全龜要等怪打中真係慢有時重會冰住D怪同剩怪
都係全雪,全雪去到250LV都有成6點龜,好夠洗嫁啦,而且清怪其實唔慢,係箱圍細D姐,好在出技夠快
作者: foolruner    時間: 14-5-2016 11:11
chris001409 發表於 14-5-2016 10:27
其實龜天王唔會點全龜,我巳經哂左20億試過哂兩邊,全龜要等怪打中真係慢有時重會冰住D怪同剩怪
都係全雪,全 ...

就是
龜最大問題就是要等怪打中,否則無法反
水天王的鞋仔將龜的弱點更加放大

龜反不了普攻都有威力,龜天王鞋比龜廢(可能我不是全黑靴全力)
鞋仔會冰怪,更進一步減低打中鞋仔的機率
作者: ~如果~    時間: 14-5-2016 12:39
我打算合天王其實都係想慳返D時間
想無想隻主早D吸返上去夠LV就轉
原本想等埋虎龍天+出埋武先合
不過等一等應該都成半年
而家我隻朱雀/玄武先岩岩起步冇耐都夠升一排
作者: henryns    時間: 14-5-2016 13:36
睇晒前面  我既意見
1.咪合龜  龜好廢
2.天王無必要再搵隻野配合 一定要揀就凶 OR項羽
3.最強打天係龍+台女台凶(?)如需要我可以搵片你睇 20秒內打完幾隊天草
花3真係做唔到  不過打廢怪 E.G冰飛既  龍會好煩
4.打30段唔一定要龜   許3+臣3都夠打  有片睇
不過我技術做唔到  花3可能唔多夠魔打.....可能因為我用台男220杖做主力
5.低LV龜比雀天王勁  但愈高LV 上左勁裝後 雀天王...勁過龜
6.個人支持龜天+龍+台女

作者: foolruner    時間: 14-5-2016 14:13
henryns 發表於 14-5-2016 13:36
睇晒前面  我既意見
1.咪合龜  龜好廢

睇晒前面  我既意見
1.咪合龜  龜好廢 <-----------讚成,也反對,因為合龜天王一定要合龜
3.最強打天係龍+台女台凶(?)如需要我可以搵片你睇 20秒內打完幾隊天草    <-------------台凶是甚麼原因@@?台女…如果不打你怪一樣死
花3真係做唔到  不過打廢怪 E.G冰飛既  龍會好煩                 <----------------------------我喜歡申
4.打30段唔一定要龜   許3+臣3都夠打  有片睇
不過我技術做唔到  花3可能唔多夠魔打.....可能因為我用台男220杖做主力
5.低LV龜比雀天王勁  但愈高LV 上左勁裝後 雀天王...勁過龜 <-----------------------------龜天王另妙用,難以一概而論
6.個人支持龜天+龍+台女           <------------------龜天王鞋仔要集火,加一隻台女頂怪作用似乎不大,或者你指的是玩反全智?
作者: ~如果~    時間: 14-5-2016 15:38
魔界幻龍 發表於 14-5-2016 15:09
其實玄武可以敢玩
冰飛蟲哥D都得
花2就可能玩唔到呢D場

多聞天王隻龜反唔到天怪吧
慳MP打天除龍之外 非玄武哈奴曼版3莫屬
作者: ~如果~    時間: 14-5-2016 16:16
魔界幻龍 發表於 14-5-2016 15:57
玄武哈奴曼版3都要用MP

青龍可以FULL MP走場

我諗我個陣都係轉雀天+玄武好D
點10灼傷扣法抗都補到D傷害又幫到清怪 無論輔助/比主執都好升D
天怪冇咩事真係唔會打  解任靠哈奴曼+花3慢打都夠夠地
作者: ~如果~    時間: 14-5-2016 19:33
魔界幻龍 發表於 14-5-2016 16:31
升左250先算
低紅利天王不如唔好合

兩睇 反正力/智少一兩百點 都係出多一下技
合天王都係為左升快D  早合早升 遲合遲升
升得250既時間 可以做到好多野  
返工既話就更加冇時間升 寧願早D合好過
反正分別又唔大
人既耐性有限  等250合完可能已經唔太想玩
250留返比掛仔玩 或者好有耐性同時間個D人玩 好D
作者: ~如果~    時間: 14-5-2016 19:56
魔界幻龍 發表於 14-5-2016 19:44
升LV都係想要多D紅利
想多D紅利就要高LV D合

天王可以打快D 其實都係為左招技而合
日男其實 正常打一隊就OK 但多過3隊已經可以跑走
而如果我話升250要用一年時間去升既話 基本上直頭等到佢出齊曬野先再合都仲得
到時都可能已經冇玩
畢竟每日有時間升到幾個鍾已經好好
係都要升250既完美主義 竟然係GAME玩人 定你玩game  
馬250都仲OK 但雀/玄180-200已經係極限   況且力/智D紅利根本唔差得幾多 最多都係一下技左右
體都仲可以話有D用

作者: waq    時間: 15-5-2016 01:21
真係唔識選lol
利申:唔鐘意持國,唔鐘意朱雀
鐘意多聞,玄武
但論組合,多聞+玄武真係哂9氣
可唔可以 多聞+台柱+燕3算?
作者: 晴妹    時間: 15-5-2016 13:40
~如果~ 發表於 14-5-2016 00:01
天王最多1隻 合多隻馬都無補於事 又貴
就算有多張神獸符都要貼錢養馬咪搞
諗住玩多隻玄開技反下怪做 ...

你應該台服啦   唔洗搵野頂怪 之前台巨裝貴 我買左D210 180頭甲黎用
打咩怪都易死 又低LV 用左天使 真係唔洗死兵
依加祝斧都可以用兩把  想高戰印象 應該出哂四隻天王  會出到2隻掛==
我都想合多隻
作者: arhoronald    時間: 15-5-2016 14:22
~如果~ 發表於 14-5-2016 19:56
天王可以打快D 其實都係為左招技而合
日男其實 正常打一隊就OK 但多過3隊已經可以跑走
而如果我話升25 ...

力有用你咁講 咁洗咩項羽德川個d 都係打慢d姐 我隻野多100力就打小幾1秒 我多500力就打快3秒
作者: ~如果~    時間: 15-5-2016 14:41
arhoronald 發表於 15-5-2016 14:22
力有用你咁講 咁洗咩項羽德川個d 都係打慢d姐 我隻野多100力就打小幾1秒 我多500力就打快3秒 ...

但係你會用幾個月/一年時間黎換呢1-2秒時間嗎
作者: arhoronald    時間: 15-5-2016 14:45
見人見智啦,有d人鐘意追求極致,我係未出個3個月既時間升250既.出左最多應該升到240合
作者: 狗龍X    時間: 15-5-2016 20:02

爭咩爭,兩隻天王加兩隻神合晒佢啦,胖。
其實雀天加台女米平過你合隻龜。
作者: oooxxx888    時間: 17-5-2016 23:57
持國天王+玄武  靚女
作者: foolruner    時間: 19-5-2016 10:01
oooxxx888 發表於 17-5-2016 23:57
持國天王+玄武  靚女

持國天王+玄武?
莫非合成玉女?

雀天王+龜=玉女
龍天王+虎=金童
金童+玉女=觀音?

作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 01:04
龜天+  無想300 225set 花3 or 申3
作者: +plzza+    時間: 13-12-2016 01:06
狗龍X 發表於 15-5-2016 20:02
爭咩爭,兩隻天王加兩隻神合晒佢啦,胖。
其實雀天加台女米平過你合隻龜。 ...

合完都只可以帶一隻出街 咁做咩唔直接合一隻
作者: Lkyb    時間: 13-12-2016 01:25
我係你合隻龍天咪算...打天地又得 得左
唔洗諗黎諗去加邊隻神獸配咩天王
IN 龍天 WE TRUST
作者: keung0258    時間: 13-12-2016 07:45
隻神都幾多餘下 除左雀招扣降算有少少用

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlar5icle138www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2